Violas retroprylar

bild-8Här kommer jag visa lite av min samling som jag har eller som jag är på jakt efter. Det gäller bara att se till att jag har plats till allting. Annars kommer min kära man få frispel.

I köket så har jag sett till att ha en färgskala som jag trivs med och gillar starkt. Vårt matbord och stolar är min fröjd i köket i vårt hus på landet. Jag bara älskar det just för både färgen och mönstret. Men som är dessutom lätt att göra så vi kan sitta lite fler vid bordet. Passar så bra i vårt lilla kök. Ibland så får jag tänka lite praktiskt också. Och inte bara köpa saker för att de är snygga och att jag gillar färgen. När jag sitter där en underbar sommarmorgon när solen lyser och jag har fönstret öppet. Då känner jag mig nöjd och njuter av livet!

 

Något som är underbart är de olika nya köksmaskiner och kylskåp, spis och frys som har som har börjat producerats i 50-tals stil och i den färgskala som fanns då. Så att du som kund kan ha stilen bild-9i ditt hem, men ha nya saker som fungerar som de ska. För jag tror inte om jag skulle få tag i en matberedare från 50-talet i nutid. Så fall hade jag inte kunnat lita på den och varit livrädd för att den kanske skulle börja brinna bara för att elektriciteten inte fungerar som det borde göra. Sedan att köpa ett gammal ofräscht kylskåp tilltalar mig inte särskilt mycket. Jag känner att jag får sätta gränsen någon stans.

Violas retroprylar i vardagsrummet

Det roliga med vardagsrum är att det går att variera på så många olika sätt. Jag har sett till att jag har fått ett funktionsdugligt och inte för plottrigt rum. För jag gillar inte att ha för mycket möbler och saker omkring mig. Får då lätt en känsla av det är trångt och obekvämt. Sedan ska ju naturligtvis möblerna vara bekväma, inte bara fräcka och snygga. Samtidigt så är det inte helt fel att det är lätt städa, när jag zick zackar med dammsugaren och med dammvippan i högsta hugg.

bild-10Något som jag inte sticker under stolen med är att jag gillar ju ny teknik så som platt tv, datorer och så vidare. Men tänker man till så är det inte så svårt att integrera i möbleringen. Det gäller bara att se till att det smälter in och ser ut att det passar ihop och varit menade för varandra från början.

Jag brukar också tänka till innan jag först skaffar en möbel. Vad ska jag använda den till? Vill jag måla om den?  Jag gillar inte att köpa något bara för att jag kan. Klart jag har gjort fel köp men då har jag sett till att jag har sålt det till någon som vill ha det jag säljer. Så den personen får nytta av det istället för att jag ställer undan saken eller möbeln så att den samlar damm i något hörn. Jag har som en regel har jag inte använt något på två år så skänker eller säljer jag det.

Men jag tycker alltid att det är roligt och blir som ett äventyr när vi beger oss på en loppis eller auktion. Så därför längtar jag alltid till sommaren då alla loppisar brukar vara.

 Violas retroprylar sovrum

Jag hittade ett underbart sovrum på Blocket. Det kom från ett dödsbo efter en gammal dam. Som hade bott i USA när hon var yngre. Damen flyttade till Sverige under 70-talet och då skeppade bild-11hon över hela sitt bohag. Men efter att ha bott i Sverige i några år blev damen sjuk och var tvungen att ha en riktig sjuksäng där hemma. Så därför var alla sovrums möbler i ett mycket bra skick. Det enda investering vi gjorde var att köpa några nya bra sängarstommar med bäddmadrasser. I övrigt var det bara en grundlig rengöring som behövdes göras. Vi beslutade att behålla allt som var original, färg och så vidare. För det är ju det som gör att sängen blir unik. Jag är riktigt glad att gjorde detta klipp.

Detta var en stil som både jag och min man gillar. Det känns väldigt otroligt att få sova i sådan originella och ovanlig säng. Sängen passar så himla bra i vårt hus. Vi kan bara var och ligga och titta ut på vår underbara utsikt. Jag har piffat till det med lite nya saker som smälter in i omgivningen. Så det känns inte alls omodernt. Jag sover så otroligt gott dessutom, så det är väl pricken över i:et.

Att sedan sitta i fåtöljen med en bra bok är inte fy skam heller. Eller bar njuta av härlig musik som spelar i bakgrunden medan jag njuter av omgivningen. Det gäller att ta tillvara på alla tillfällen för att njuta av livet. Den är väldigt bekväm, fast den inte ser ut att vara det. Det har till och med hänt att jag har slumrat till ibland. Och jag har vaknat utvilad och redo för nya utmaningar.