Att stå på loppis

bild-19Är du nybörjare och ska stå på eller anordna en loppis. Så kommer här lite tips för dig som nybörjare som du bör tänka på. Du kanske har gjort en storstädning hemma och rensat ut och vill tjäna lite extra pengar så är det ypperligt att sälja sakerna på en loppis eller vill sälja från ditt garage.
Växelkassa: Se till att ha gott om växelpengar, mynt och småsedlar, så riskerar du inte mista en kund. Det är bra att ha pengarna i en midjevätska, vilket gör att du har koll på dina pengar hela tiden. Ett tips är att ta en extra koll på sedlar med stora valörer, så att de är äkta.
Påsar: Se till att samlat på dig påsar och kassar så att du kan ge kunden något att bära i.
Tidningspapper: Kan vara bra om det är något ömtåligt kunden har köpt.
Bord: Att ha ett eller två bord ha att småprylar på. På större loppisar kan du hyra bord. Och till och med klädställningar. Står du på en bakluckeloppis så kan du använda bilen bagageutrymme som utrymme att lägga saker i. Dessutom går det utmärkt ha saker på en presenning eller filt på marken eller i kartonger.
Kunder: Se till att kunden håller sig framför bordet. Låt dem inte rota runt i dina ouppackade lådor. Ha uppsikt över dina värdesaker. Kunderna vill göra fynd, men låt de göra det på dina premisser. Det är du som avgör när du vill starta sälja. Men det är det bästa att bara packa upp lite i taget. För då har du mer koll på dina saker.
Stol: Något att sitta på är inte helt fel. En hopfällbar stol är då bra att ha med sig och den tar inte så mycket plats under transporten.
Priser: Fundera på vilka priser du kan tänka dig att ha på dina saker. Är du osäker på vad du ska ta för pris så kolla runt på vad de andra tar för likande grejor. Du kan även prismärka dina saker innan du åker till eller ska ha loppisen. Eller så låter kunde ge ett bud på plats. En sak som du bör känna till att oftast så är det prutning som gäller. Så lägg priserna lite högre än du egentligen vill ha så finns det prutmån.
Mat: Se till att packe en rejäl matsäck med både mat och dryck. Gärna med något varmt att dricka för det kan bli lite kyligt speciellt tidigt på morgonen. Vid större loppisar finns det oftast att man kan köpa sig en fika. Då kan be grannen passa dina saker så länge. Gäller även vid toalettbesök.
Kompis: Kan var rätt bra att teama upp sig med en kompis. För då kan ni stå sidan om varandra och hjälpas åt att hålla koll på sina saker. Eller du skulle behöva går ifrån en stund. Dessutom så har du någon att prata med under dagen. Speciellt när det inte är så många besökare på loppisen.
Sist men inte minst: Ha kul och var en trevlig säljare. För det drar folk till dig och dina saker.